قرنیز نواری از سنگ یا چوب یا پلی استایرن بوده که در پایین دیوار و در امتداد آن نصب میشود
قرنیز عموماً نسبت به دیوار برجسته بوده و مهمترین وظیفه قرنیز محافظت از نازک کاری دیوار در برابر صدمات ناشی از برخورد اسباب و اثاثیه و جلوگیری از نفوذ مستقیم رطوبت و آب از کف به دیوار میباشد.
کاربردهای قرنیز
این روزها از قرنیز به دلایل مختلفی در ساختمان ها و خانه ها استفاده می شود. قرنیز می تواند از طریق اتصال کف اتاق با دیوار هارمونی خاصی در فضا ایجاد کند و از نظر از حیث زیبایی شناسی مهم است. همچنین قرنیز با پوشاندن لایه بیرونی دیوارها از آن در برابر صدمات فیزیکی مانند برخورد کمد و یا مبل محافظت کند. مهم تر از آن قرنیز مثل یک مانع از رسیدن آب و رطوبت به دیوار محافظت کرده و درنهایت از پوسیدگی و فرسایش دیوار جلوگیری به عمل می آورد. پس استفاده از قرنیز تیری ست با دو نشان؛ هم زیبایی و هم محافظت از دیوارها را تضمین می کند.
انواع قرنیز
- قرنیز چوبی
- قرنیز PVC یا پلی استایرن
- قرنیز پلاستیکی
- قرنیز سنگی
- قرنیز سرامیکی
ابعاد قرنیز
قرنیز در اندازهها و رنگهای متنوعی تولید میشود. قرنیزها معمولا در ارتفاعهای 7 ، 9 ، 10 و 15 سانتیمتر و طول 300 تولید میشوند، قرنیزهای 7 سانتی متر مناسب دیوارهای زیر ارتفاع 2.20متر و قرنیزهای 10 سانتی متر مناسب دیوارهای با ارتفاع 2.80 و قرنیز های 15 سانتی متر مناسب دیوار های با ارتفاع 4 به بالا میباشند.
روش نصب قرنیزها
قرنیزها با توجه به جنس آنها و همچنین مصالح پشت کار، به روشهای مختلفی قابل نصب است. می توان آنها را بوسیله دستگاه های منگنه کوب به دیوار پشت دوخت و یا با استفاده از چسب ها و در بعضی از مواقع، در صورت سنگی بودن قرنیز به کمک دوغاب سیمانی، به دیوار چسباند. در صورتی که دیوار پشت کار از جنس گچ باشد و قرنیزها از جنس PVC یا MDF امکان استفاده از روش اول امکان پذیر است و اگر جنس قرنیز و دیوار شکننده و یا محکم باشد، باید از چسب ها استفاده گردد.
درهنگام اجرای قرنیز به این نکته باید دقت نمود که مقاومت چسب باید به اندازه کافی باشد و به راحتی قرنیز از دیوار جدا نشود و رنگ چسب مورد استفاده با رنگ قرنیز مطابقت داشته باشد و یا از چسب های بی رنگ استفاده شود تا موجب کثیفی کار نشود.
انتخاب رنگ قرنیز
انتخاب رنگ قرنیز بستگی به رنگ دکوراسیون تان دارد، چنانچه از پارکت لمینت استفاده کردهاید، میتوانید رنگی به هم رنگی پارکت انتخاب کنید و یا اینکه که برای جلوهی بیشتر، رنگی تیره تر از رنگ پارکت استفاده نمایید.
شما نیز میتوانید با استفاده از رنگهای متضاد، با پارکت کنتراستی برای توجه بیشتر انتخاب نمایید و یا اینکه از رنگ خنثی مانند سفید و مشکی استفاده نمایید. از روشهای دیگر انتخاب رنگ قرنیز، ست کردن رنگ شومینه و کابینت با قرنیز pvc میباشد. انتخاب رنگ قرنیز pvc به سلیقهی شما بستگی دارد، خرید قرنیز در ابعاد و طرح و رنگ های مختلف را می توانید از فروشگاه آذین یپکو خریداری کنید.
مقالات مرتبط
ترمووال برای آشپزخانه ایده ها و مزایا
ترمووال یکی از جدید ترین متریال های دکوراسیون داخلی است که ظاهری مدرن و جذاب [...]
نکات مهم در طراحی دکوراسیون اداری
طراحی اصولی دکوراسیون اداری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، علاوه بر این که رعایت [...]
راهنمای انتخاب ترمووال برای اتاق خواب
ترمووال یکی از ابزار های ساختمانی مهم است که میتواند به شما کمک کند تا [...]
قرنیز ام دی اف بهتره یا پی وی سی
قرنیز ام دی اف بهتره یا پی وی سی؟ قرنیز PVC به دلیل وجود متریال [...]
مزایا و معایب ترمووال
دیوارپوش ترمووال یک نوع دیوارپوش ساخته شده از ترمووال است که به عنوان عایق حرارتی [...]
از دیوارپوش ترمووال بر روی چه سطوحی می توان استفاده کرد؟
دیوارپوش ترمووال یک نوع مواد ساختمانی است که به عنوان پوشش دیوارها و سطوح داخلی [...]
تفاوت ترمووال و ترموود چیست؟
ترمووال و ترموود دو نوع دیوارپوش هستند که در برخی ویژگیها تفاوت دارند. پنج تفاوت [...]
چرا از قرنیز استفاده می کنیم؟
چرا از قرنیز استفاده می کنیم؟ زیرا استفاده از قرنیز در ساختمانها و فضاهای داخلی [...]